Denne teksten var opprinnelig lagt ut på den Brasilianske nettavisen A Nova Democracia og ble oversatt til engelsk av den tyske nettavisen Dem Volke Dienen. Dette er vår uoffisielle norske oversettelse av teksten.

“Lima-gruppen” rykker fram, ledet av USA med sine intervensjonsplaner mot Venezuela - Del 1

Den såkalte “Lima-gruppen”, som består av regjeringen fra 13 Latinamerikanske land, har bestemt seg for å ikke anerkjenne Nicolas Maduros regjering, som trer i kraft den 10. januar. Avgjørelse ble tatt på et møte avholdt 4. januar. Den nåværende utenriksministeren for Bolsonaros militære regjering, Ernesto Araujo, var tilstede på møtet.

På møtet tok regjeringene avgjørelse om å ikke anerkjenne Venezuelas regjering som legitim eller i tråd med grunnloven, og oppfordrer Maduro til å gi makten over til parlamentet - av majoritetens opposisjon.

Lima-gruppen er en organisasjon som ble skapt i 2017, på initiativ av den Perus regjering, og ble oppfordra av Yankee-imperialismen, med formålet å isolere den Venezuelanske regjering og øke det politiske og økonomiske trykket mot Nicolas Maduros regime, med det umiddelbare målet om å “Gjenetablere demokrati i Venezuela”.

Idag har Lima-Gruppen, koordinert av yankee-imperialismen - i form av yankerenes utenriksminister, Mike Pompeo, som personlig leder gruppens arbeid - lagt press på Maduros regjering om å oppløse den lovgivende forsamlingen som han kalte sammen i 2017. Den lovgivende forsamlingen, med en korporatistisk karakter, holder makten og har derfor erstattet Venezuelas parlament, og fjernet “opposisjonen” fra makten.

Lima-gruppen består av regjeringene i Brasil, Peru, Argentina, Canada, Colombia, Costa Rica, Colombia, Chile, Guatemala, Guyana, Honduras, Mexico, Panama og Paraguay. I tillegg til de offisielle landene, ser det ut som at utenriksministeren for Yankee-imperialismen, Mike Pompeo, vil delta på videokonferansemøtene.

Fortsettelse følger.

Tjen folket Media

Arkiv

Nye nettsider kom på plass tidlig i 2019, dette er arkivsiden til Tjen Folket Media.
Merk, det kan forekomme noe utdatert informasjon og feil.