I går feiret den israelske staten erklæringen av Jerusalem som sin hovedstad. USA viste sin støtte til erklæringen, og Trumps datter Ivanka og hennes ektefelle, seniorrådgiver Kushner, var tilstede for å delta i feiringen.

Dagen ble preget av kraftige palestinske protester, og av blodige overgrep fra den israelske staten. Over 50 palestinere ble drept og mer enn 2400 skadet av angrep fra israelske soldater, og dagen går inn i historien som den blodigste siden Israels bombinger av landet i 2014.

Igjen må palestinerne lide som et eksempel på imperialistenes overgrep.

Nakba-dagen 15. mai

Nakba-dagen er en viktig markeringsdag for den palestinske frigjøringskampen. Ordet nakba betyr «katastrofen» på arabisk, og dagen markerer grunnleggelsen av den israelske staten og fordrivelsen av palestinerne.

Ifølge palestinske myndigheter måtte 900 000 forlate sine hjem og hjemland. Med det britiske militæret ble det ryddet plass for den nye staten, og palestinerne ble fordrevet til begrensede deler av området.

Protestene fortsetter i dag. Mediene sender bilder fra kraftige protester og harde gateslag mot tungt bevæpnede israelske soldater.

Israel er en illegitim settlerstat

Den israelske staten er en apartheid- og settlerstat. Siden sin begynnelse har staten vært illegitim og etablert på stjålet land. Siden den gang har staten stadig ekspandert gjennom militær fordrivelse av palestinerne, og store deler av den palestinske befolkningen er fanget i innestengte områder hvor Israel sørger for svært kummerlige forhold.

Staten er helt avhengig av, og får utpreget mye, militær og økonomisk støtte fra spesielt USA. Israel er et brohode for USA-imperialismen i regionen og en av USAs nærmeste allierte der. Innbyggerne i staten er i hovedsak kolonister, eller barn av kolonister, som har flyttet fra andre land.

Palestinerne fortjener vår ubetingede støtte!

Mange palestinere ønsker nå en ny intensivering av intifadaen. Vi understreker nok en gang: Den palestinske kampen mot de israelske okkupasjonsmakta er legitim og rettferdig! Staten Israel fortsetter med overgrep og trakkasering mot sivile palestinere. Dette er terror! Staten Israel fortsetter med å bygge nye bosetninger på land de har tatt fra palestinerne gjennom krig. Dette er okkupasjon! Kan da palestinerne legge ned våpnene og be om fred? Nei, den væpna kampen er det eneste som kan knuse den væpna okkupanten. Og så lenge kampen fortsetter er det håp. Det er umulig for imperialismen og sionismen å undertrykke hele det palestinske folket for alltid. Så lenge nasjonen består og kjemper, må den seire til slutt.

Full støtte til palestinernes væpna kamp mot terror-, imperialist- og apartheidstaten Israel!

Flere saker om Palestina: Banneraksjon for Palestina (video, 2018)
Femti år er nok - stopp Israels okkupasjon (2017)
Leve Palestina - knus staten Israel! (2014)
Protest mot Israels norske støttespillere (2014)
Demonstrasjon til støtte for Palestina (2014)
Israel - seksti år med blodig undertrykking (2008)
Støtt det palestinske folket (2008)

Tjen folket Media

Arkiv

Nye nettsider kom på plass tidlig i 2019, dette er arkivsiden til Tjen Folket Media.
Merk, det kan forekomme noe utdatert informasjon og feil.